3 Μύθοι για τα μαλλιά του άνδρα

Όταν επισκεπτόμαστε ακριβά κουρεία πληρώνουμε κάποιον με μεγαλύτερη εμπειρία, εκπαίδευση και εξοπλισμό.

Ένα φθηνό κούρεμα είναι το ίδιο καλό με ένα ακριβό. 

Αυτός ο μύθος έχει μόνο εφαρμογή όταν έχουμε λίγα μαλλιά και θέλουμε να τα κουρέψουμε μόνοι μας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε κάτι φθηνό ή στο να κουρευτούμε μόνοι μας.

Όταν επισκεπτόμαστε ακριβά κουρεία πληρώνουμε κάποιον με μεγαλύτερη εμπειρία, εκπαίδευση και εξοπλισμό

Εάν θέλουμε ένα πραγματικά καλό κούρεμα θα πρέπει να το πληρώσουμε. Όταν το κάνουμε τότε θα καταλάβουμε τη διαφορά.


Όσο πιο συχνά κόβουμε τα μαλλιά μας τόσο γρήγορα μεγαλώνουν.

Παρόλο που αυτός ο μύθος δε βγάζει κανένα νόημα μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να τον πιστεύουν. Όσο συχνά και να κόβουμε τα μαλλιά μας ο ρυθμός ανάπτυξης παραμένει ο ίδιος.

Τα μαλλιά μας αποτελούνται απο ίνες πρωτεΐνης που παράγονται απο το βολβό της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή των ινών δεν επηρεάζετε από το κόψιμο της τρίχας. 

Δε θα βλέπαμε καμία διαφορά εάν κόβαμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα. Αν δε μας ενοχλεί το οικονομικό μπορούμε να επισκεπτόμαστε το κουρείο μας κάθε εβδομάδα. Έτσι θα έχουμε ένα φρέσκο look όλο το μήνα.


Τα μαλλιά μας μεγαλώνουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι.

Υπάρχει μία δόση αλήθειας σε αυτό το μύθο αλλά πριν το σιγουρέψετε διαβάστε γιατί.

Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης D των μαλλιών μας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη τους ελαφρός τις ημέρες του καλοκαιριού. Από τη στιγμή που τα κουρεύουμε περίπου κάθε δύο εβδομάδες δε θα δούμε καμία διαφορά. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εκθέτουμε τον εαυτό μας στις επικίνδυνες ακτινοβολίες του ηλίου ή να μη φορούμε καπέλο.

Όχι μόνο θα κάνει κακό στα μαλλιά μας αλλά θα επηρεάσει και το τριχωτό της κεφαλής.